Badanie Predyspozycji Genetycznych

Polimorfizmy, czyli różne warianty genów mogą wpływać na odmienną odpowiedź organizmu na określone składniki pokarmowe, takie jak cukry w mleku, gluten w pieczywie, kofeina w kawie oraz tłuszcze, białka i składniki mineralne zawarte w wielu innych produktach.

Wszyscy znamy osoby, które nie tolerują laktozy lub nie mogą spożywać glutenu. Ponadto, niektórzy z nas mogą czerpać korzyść z ograniczenia spożycia kofeiny lub zwiększenia spożycia kwasów tłuszczowych omega 3, podczas gdy inni mogą stosować się jedynie do ogólnych zaleceń dotyczących spożycia każdego z nich.

Wykonując badanie NUTRIGENOMIX w kierunku 45 polimorfizmów genetycznych dowiesz się w jaki sposób Twoje geny wpływają na metabolizm spożywanej przez Ciebie żywności i składników w niej zawartych oraz jak kształtują Twoje nawyki żywieniowe.

Poznasz również jak pokarmy i składniki odżywcze, które spożywasz wpływają na odpowiedź Twoich genów.

Wynik badania wykaże jakie jest ryzyko przewlekłych, dietozależnych schorzeń i jak można zminimalizować ryzyko ich wystąpienia.

Dodatkowo dowiesz się, jakie masz ryzyko kontuzji oraz jak geny wpływają na Twoją wytrzymałość i aktywność fizyczną.

więcej»