Badanie Genetyczne

Wiedza, w jaki sposób geny zmieniają naszą odpowiedź na składniki pokarmowe, umożliwia maksymalne wykorzystanie sposobu odżywiania w celu zapobiegania, a także leczenia różnych problemów zdrowotnych. Zindywidualizowana dieta w oparciu o wyniki badań genetycznych, może zapewnić optymalizację stanu odżywienia i uruchomić zasoby konieczne dla zapobiegania schorzeniom mającym związek z dietą.

Zmaksymalizuj wrodzony potencjał stosując plan żywieniowy oparty o twój kod genetyczny!

Badanie obejmuje panel 45 polimorfizmów określających predyspozycje genetyczne dotyczące żywienia i sprawności fizycznej. Badanie zostało opracowane przez firmę NUTRIGENOMIX przy współpracy ze światowej klasy naukowymi autorytetami w dziedzinie nutrigenetyki.

https://www.youtube.com/watch?v=Sn7mdcoRiQY

Wystarczy jedno badanie, aby określić:

Jak twoje geny wpływają na metabolizm witamin i składników mineralnych?
Witamina A
Witamina B12
Witamina C
Witamina D
Witamina E
Kwas foliowy (w tym mutacja MTHFR)
Żelazo
Wapń

więcej»


Jak twoje geny determinują ryzyko zachorowania na choroby sercowo-naczyniowe i cukrzycę?
Kofeina
Ładunek glikemiczny
Sód
Kwasy tłuszczowe omega-3
Nasycone kwasy tłuszczowe

więcej»


Jak twoje geny wpływają na bilans energetyczny i czynniki związane z kontrolą masy ciała?
Energia
Aktywność fizyczna
Białko
Tłuszcz całkowity
Nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe

więcej»


Jakie jest twoje genetyczne ryzyko nietolerancji składników pokarmowych?
Laktoza
Gluten

więcej»


Jak twoje geny wpływają na odczuwanie smaku i nawyki żywieniowe?
Percepcja smaku tłuszczu
Preferencje dotyczące cukrów
Podjadanie między posiłkami
Trawienie skrobi

więcej»


Jak twoje geny wpływają na czynniki związane z aktywnością fizyczną?
Motywacja do ćwiczeń
Wytrzymałość
Moc i siła
Zachowania związane z ćwiczeniami
Ból
Uraz ścięgna Achillesa

więcej»

Badanie genetyczne
Indywidualizuje zalecenia, uwzględniając zróżnicowanie genetyczne populacji,
Wskazuje na potencjalnie nietolerowane składniki w diecie (kofeinę, gluten, laktozę),
Określa skuteczność metabolizmu składników pokarmowych,
Pozwala na optymalny wybór rodzaju, częstotliwości i intensywności treningu,
Badanie wykonuje się tylko raz w życiu, ponieważ polimorfizmy genetyczne są niezmienne,
Pobranie materiału do badania (śliny) jest bardzo proste i nieinwazyjne.
NIE jedz, NIE pij, NIE pal i NIE żuj gumy 30 minut przed pobraniem próbki śliny.

czas do minutcena zł

Badania wykonuje
piel.Małgorzata Sulińska